Mi lett Veletek? címmel sorozatot indítunk azokról a sport szakemberekről, akik a DAFC Szeged kötelékét elhagyva, magasabb osztályban folytatták tovább pályafutásukat.

 

Elsőként Makra Zsolt, korábbi utánpótlás szakmai vezetőnk beszámolóját hozzuk az eltelt időszak történéseiről:

Munkámat a DAFC Szeged csapatánál 2021 decemberében fejeztem be, elfogadva a Nafta Lendva szlovén 2. osztályú felnőtt csapatának ajánlatát, ahol korábbi kollégámmal, Boér Gáborral dolgozhattam újra együtt, asszisztens edzői szerepkörben. A Lendván eltöltött másfél év nagyon hasznosnak bizonyult, megismerkedhettünk egy másik ország futball kultúrájával, új impulzusok értek minket, szakmailag és emberileg is megérte belevágni ebbe a kalandba.

Tanulmányaimat folytattam, hiszen 2022-ben elindult a MLSZ által szervezett UEFA Pro licence tanfolyam, amelyre felvételt nyertem, ahol igyekszek minden tudást magamba szívni, tanulni a kollégáktól, előadóktól, és ezeket beépíteni a napi munkánkba.

Április végén talált meg minket az újabb feladat, az első osztályú Zalaegerszeg csapatánál neveztek ki minket, ahol egy kiesés ellen menekülő, Magyar Kupa döntő előtt álló csapatot kellett átvennünk! Szerencsére, a bemutatkozásunk jól sikerült, hiszen a bajnokságban eltávolodtunk a kieső zónától, a kupát pedig megnyertük. Szeretnénk a hátra lévő 3 fordulóban növelni a pontjaink számát, ezzel kiszolgálni a csodálatos szurkoló táborunkat!

Külön öröm számomra, hogy a DAFC családdal szoros maradt a kapcsolatom, látogatjuk egymás mérkőzéseit, kollégákkal napi/heti szinten kommunikálunk. Jó érzés látni, hogy az egyesület napról-napra fejlődik és meghatározó szerepet tölt be a megye és a Dél-Alföld labdarúgásában!

Köszönjük szépen Zsolt!

A DAFC Szeged Körzetközpont és Klubcsoport további sikeres és eredményes munkát kíván!

 

 

Második részben Dobó László, korábbi erőnléti edzőnk beszámolóját hozzuk az eltelt időszak történéseiről:

A DVTK-nál teljesítmény edző pozíciót töltök be. Ez elég összetett, mert az erőnléti edző segítése mellett egyénileg is foglalkozom a játékosokkal. Fő feladatom a Catapult rendszer kezelése, de használunk Oura okos gyűrűt és különböző kognitív képességfejlesztő eszközöket. Ezekről az alábbi linken lehet bővebben olvasni:

Lassulj le, hogy felgyorsulhass!

Nagyon örülök, hogy itt lehetek, mert nap mint nap új kihívásokkal nézek szembe és magyar viszonylatban magas szinten tapasztalhatok. Most már elmondhatom, hogy legfőbb célunkat az NB1-be való feljutást és a bajnoki címet is sikerült elérnünk.

Mindig hálás leszek Dezsőnek és az akkor ott dolgozó kollégáknak, mert sok jó embert ismertem meg és ezért is lehetek ott ahol ma vagyok. Jövőbeli terveim között szerepel az NB1-be való részvétel és a későbbiekben szeretném kamatoztatni a megszerzett tudásom erőnléti edzőként is.

Köszönjük szépen Laci!

Frissítés: A nyilatkozat óta a már bajnok és feljutó DVTK hazai pályán nyert az ETO ellen a Merkantil Bank Liga 37., utolsó előtti fordulójában. A csapat és a szakmai stáb a találkozó után átvette az első helyezettnek járó kupát és az érmeket.

A DAFC Szeged Körzetközpont és Klubcsoport további sikeres és eredményes munkát kíván!

 

 

Harmadik részben Király Dávid, korábbi utánpótlás edzőnk beszámolóját hozzuk az eltelt időszak történéseiről:

2021. nyarától párhuzamosan dolgoztam a DAFC Szeged U-15 és a Bicskei TC NB III-as csapatánál. Az első felnőtt szezonom során nagyon sokat tanultam asszisztens edzőként, amit be tudtam építeni az utánpótlásnál végzett munkám során is. A bajnokságban az ötödik helyen zártunk, melyet a kezdeti nehézségek ellenére abszolút pozitívan értékeltünk. A most véget ért szezonban történelmi sikert hajtottunk végre, hisz 63 pontot sosem szerzett a BTC.

Legnagyobb öröm számomra, hogy számos fiatal játékosnak tudtunk lehetőséget biztosítani, akik közül többen meghatározó játékosok lettek, a szegedi származású Savanya Ferenccel az élen. A koncepciónk a következő évadra sem változik, szeretnénk minél több fiatal játékosnak megadni az esélyt, hogy felnőtt bajnokságban szerepeljen, ezzel egyfajta hidat teremtve az utánpótlás és a felnőtt labdarúgás között. Emellett szeretnénk minél eredményesebben szerepelni, nem titkolt vágyunk a dobogó megszerzése.

Személyes céljaim között szerepel az UEFA A licensz, valamint a videó-elemző diploma megszerzése, hogy minél nagyobb tudással és képesítéssel végezzem a munkámat. Ezek mellett szeretnék még nagyobb hangsúlyt fektetni a fiatal játékosok építésére, egyfajta mentorként szolgálni nekik. Folyamatosan kapcsolatban vagyok a volt játékosaimmal, igény esetén segítek nekik egyengetni a karrierjüket. Bízom benne, hogy közülük minél többen eljutnak legalább NB III-as felnőtt szintig.

Büszke vagyok arra, hogy a DAFC család tagja vagyok és bármikor szívesen látnak a korosztályos csapatok edzésein és mérkőzésein. Szerencsére a vezetők és az edzők is a kemény munkában hisznek, aminek biztosan meg lesz az eredménye. Sok sikert kívánok a jövőben a DAFC Szeged Körzetközpontnak!

Köszönjük szépen Dávid!

A DAFC Szeged Körzetközpont és Klubcsoport további sikeres és eredményes munkát kíván!